رفتن به مطلب
جامعه‌ی برنامه‌نویسان مُدرن ایران

سوال

یه سوال داشتم  که خیلی وقت هست درگیرش هستم.
من خودم به صورت عادی از win32 در ++C استفاده میکنم و برای ساختن حتی یه button کلی زور میزنم و کد مینویسم برای رویداد ها و لوکیشن و ...

حالا بماند که برای تنظیم یک رنگ برای یک button یا text چقدرر دردسر دارم.

من قبلا با زبان #C کار میکردم و با رابط گرافیکی و طراحی رابط گرافیکی اون به خوبی آشنا هستم . البته میدونم که امنیت برنامه های .net کلا ضعیف هست اما  از لحاظ گرافیکی به راحتی میشه هر نوعی که بخوایم در کمترین زمان طراحی کنیم. البته اگر بخوایم باز کد ها و دستورات رو با .net بنویسیم چیز جالبی نمیشه.

البته نا گفته نماند که به Qt ام برای طراحی فکر کردم اما چند تا مشکل دارد . اولی اینکه حجم برنامه رو به شدت میبره بالا . دوم تعداد فایل های برنامه رو میبره بالا . سوم من در کل IDE برنامه نویسیم در Visual studio هست و به اون بیشتر عادت دارم چون خیلی ساده تر هست نسبت به Qt و اگر بخوام پلاگین های qt رو بریزم توی vs باز هم باید به صورت کد و لوکیشن و ... انجام بدم که تقریبا مثل win32 میشه فکر کنم. 

من خودم شخصا برای این مشکل به این فکر افتادم که رابط گرافیکی رو با c# بنویسم و همه کد ها رو توی یه قالب dll که به زبان c++ نوشته شده از #C فراخانی کنم. 

نظر شما چیه؟ راه حل بهتری سراغ دارید؟

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

3 پاسخ به این سوال تا کنون داده شده است

پست های پیشنهاد شده

  • 2
در در 14 دی 1397 در 11:00، CISCO گفته است :

یه سوال داشتم  که خیلی وقت هست درگیرش هستم.
من خودم به صورت عادی از win32 در ++C استفاده میکنم و برای ساختن حتی یه button کلی زور میزنم و کد مینویسم برای رویداد ها و لوکیشن و ...

حالا بماند که برای تنظیم یک رنگ برای یک button یا text چقدرر دردسر دارم.

سلام،

کتابخانه‌های Win32 و MFC هرچند کتابخانه‌های قدرتمندی هستند اما باید در نظر داشته باشید این‌ها مُختصِ پلفترم ویندوز بوده و بر اساس API های ویندوز ارائه شدن و مسلماً کاربرد‌های آن‌چنان به‌روز و چند منظوره‌ای مثل Qt رو ندارند.

کتابخانه‌ی پیشنهادی خود مایکروسافت در قالب چهارچوب دات‌نت است که برای سی++ هم UWP قابل استفاده بوده و شما می‌تونید رابط کاربری مدرن رو هم با WPF توسعه دهید (اما انتظار نداشته باشید در حد Qt خارق‌العاده باشه).

در در 14 دی 1397 در 11:00، CISCO گفته است :

البته نا گفته نماند که به Qt ام برای طراحی فکر کردم اما چند تا مشکل دارد . اولی اینکه حجم برنامه رو به شدت میبره بالا

با توجه به اینکه شخصاً تعامل خوبی با دات‌نت و سی‌شارپ دارم و در مواقعی که صلاح می‌دونم ازش استفاده می‌کنم، نیاز هست تا شمارو در جریان یک واقعیت قرار بدم (که سوال بسیاری از دوستان بوده)!

شما برای اینکه برنامه‌ای رو تحت هر زبانی اجرا کنید مسلماً نیاز به یک سری کتابخانه‌ها و پیش نیازاتی خواهید داشت! برای مثال در سی‌شارپ شما نیاز به دات‌نت دارید و در سی++ نیاز به STL، Qt، ‌Boost و غیره! حالا کتابخانه‌ی پیشفرض سی++ STL و پیشفرض سی‌شارپ Net. هست! 

حالا با توجه به اینکه شما یک برنامه‌ی ساده ز نوع "سلام دنیا!" بنویسید! چیزی که در سی++ ارائه خواهد شد حدود چند کیلوبایت است که برای اجرای اون تنها نیاز به فایل‌های msvcr و msvcp و یا vcruntime خواهید بود که جمعاً حدود ۱ تا ۲ مگابایت نیستند! اما برعکس در سی‌شارپ شما بخوای همین برنامه‌ی ساده رو بنویسی خبری از این سادگی نیست! نیازمند پکیج حجیمی از دات‌نت خواهی بود که باید نصبش کنی 🙂

در ویندوز وقتی شما با سی‌شارپ برنامه‌نویسی می‌کنید به دلیل اینکه چهارچوب .Net و SDK‌های مربوط به دات‌نت بر روی سیستم‌عامل مستقر شده‌اند نیازی نیست تا کتابخانه‌های مربوط به دات‌نت رو در کنار برنامه‌ی خودتون قرار بدین (چون این‌ها در خود سیستم‌عامل نصب می‌شوند نه در کنار برنامه).

دقت کنید آیا بدون نصب پکیج (Microsoft .NET Framework Redistributable) می‌تونید برنامه‌های مربوطه رو اجرا کنید؟

پاسخش مسلماً خیر خواهد بود! این پکیج حداقل بعد از نصب چیزی حدود ۲۰۰ تا ۷۰۰ مگابایت و حتی بیشتر کتابخانه‌ی دات‌نت استخراج خواهد کرد و این یعنی در کنار فایل اجرایی یک برنامه‌ی ساده از نوع "سلام‌ دنیا!" چنین حجم بزرگی از کتابخانه نیاز خواهد بود! اما شما متوجه این نمی‌شید چون به صورت پیشفرض موقع نصب برخی از ابزار‌های اختصاصی مایکروسافت مثل ویژوال استودیو، آفیس و غیره این پکیج نصب می‌شود! البته خارج از لطف هم نیست در برخی از نسخه‌های نهایی ویندوز مثل ویندوز ۱۰ بخش هسته‌ی کتابخانه همراه با هسته‌ی سیستم‌عامل ارائه میشه و آنچنان مثل قبل نیاز نصب بخش عظیم کتابخانه نیست. اما با این حال شما حتماً به پکیج مربوطه جهت اجرای تمامی قابلیت‌های برنامه‌ی خودتون نیاز خواهید داشت که اصلاً قابل مقایسه با یک برنامه‌ی ۱ تا ۲ مگابایتی تحت سی++ نیست.

حالا با توجه به این آیا حجمی معادل ۸ تا ۲۰ مگابایت واقعاً مشکل محسوب می‌شود؟! 🙂 شما فرض کن کتابخانه‌ی کیوت رو در قالب یک SDK روی هسته‌ی سیستم‌عامل خودت نصب کرده باشی! در این صورت همون فایل اجرایی چند کیلوبایتی نهایت حجم تولید شده از یک برنامه‌ی ساده است.

در در 14 دی 1397 در 11:00، CISCO گفته است :

دوم تعداد فایل های برنامه رو میبره بالا . سوم من در کل IDE برنامه نویسیم در Visual studio هست و به اون بیشتر عادت دارم چون خیلی ساده تر هست نسبت به Qt و اگر بخوام پلاگین های qt رو بریزم توی vs باز هم باید به صورت کد و لوکیشن و ... انجام بدم که تقریبا مثل win32 میشه فکر کنم. 

من خودم شخصا برای این مشکل به این فکر افتادم که رابط گرافیکی رو با c# بنویسم و همه کد ها رو توی یه قالب dll که به زبان c++ نوشته شده از #C فراخانی کنم. 

نظر شما چیه؟ راه حل بهتری سراغ دارید؟

تعداد فایل‌ها مربوط به همون کتابخانه‌ هستش!

آیا می‌دونید تعداد فایل‌های دات‌نت بسیار بیشتر و در یک کلام چند برابر کتابخانه‌ی کیوت است!؟ برای اینکه متوجه واقعیتی (پنهان) شوید به این مسیر بروید:

C:\Program Files (x86)\Reference Assemblies\Microsoft\Framework\.NETFramework

وحشتناکه نه؟! 🙂 مایکروسافت به همین راحتی سر برنامه‌نویس‌ها شیره می‌ماله و اون‌ها رو توجیح کرده 😏 که اگر کمی زیرک و حرفه‌ای به این مسائل باشید خواهید فهمید که در پشت این مزیت خوب چه جهنمی ساخته شده!

در در 14 دی 1397 در 11:00، CISCO گفته است :

سوم من در کل IDE برنامه نویسیم در Visual studio هست و به اون بیشتر عادت دارم چون خیلی ساده تر هست نسبت به Qt و اگر بخوام پلاگین های qt رو بریزم توی vs باز هم باید به صورت کد و لوکیشن و ... انجام بدم که تقریبا مثل win32 میشه فکر کنم. 

در شناخه‌تر بودن محیط VS شکی نیست، اما این محیط توسعه یک محیط انحصاری برای پلتفرم ویندوز است. محیط توسعه‌ی Qt در هماهنگی بالا با خود کتابخانه مخصوصاً پشتیبانی از سیستم‌عامل‌های دیگه بسیار بهتر عمل می‌کنه. در مورد شباهتش به Win32 هم به خاطر درگیری مستقیم شما با کتابخانه هست.

در در 14 دی 1397 در 11:00، CISCO گفته است :

من خودم شخصا برای این مشکل به این فکر افتادم که رابط گرافیکی رو با c# بنویسم و همه کد ها رو توی یه قالب dll که به زبان c++ نوشته شده از #C فراخانی کنم.  نظر شما چیه؟ راه حل بهتری سراغ دارید؟

در رابطه با اینکه رابط کاربری رو با سی‌شارپ بنویسید و بک‌اند رو با سی++ کاملاً مخالفم! چون دارین خودتون رو قول می‌زنید! اگه قرار هست این کارو بکنید خب با همون VS تحت دات‌نت و C++/CLR کد‌نویسی کنید که تحت دات‌نت خواهد بود.

راه حل بهتر اینه که واقعیت رو بپذیرید و قبول کنید که هر کار خارق‌العاده‌ای نیاز به تعامل بیشتری خواهد داشت.

اگر می‌خواهید در قالب سرعت، قدرت، دسترسی‌، تعامل و خارج از هرگونه محدودیت برنامه‌نویسی کنید سی++ رو باید با تمامی سختی‌هاش بپذیرید! در غیر این صورت هیچ روشی برای قانع کردن خودتون وجود نداره.

درضمن پاسخ اصلی به عنوان سوال : به صورت پیشنهادی کتابخانه‌ی Qt هست.

کتابخانه‌های دیگری هم هستند مثل Juce یا wxWidgets.

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

آقای اسدزاده ممنونم ❤

ولی حِسم به مایکروسافت یه  جوری شد 😅

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در در 6 خرداد 1398 در 18:51، سید محمد عباسی گفته است :

آقای اسدزاده ممنونم ❤

ولی حِسم به مایکروسافت یه  جوری شد 😅

درسته که تعداد فایلهای کتابخانه دات نت خیلی زیاد هست و وابستگی ایجاد میکنه ولی توسعه یک نرم افزار تجاری (البته کشور خودمون را عرض میکنم) توسط یک شرکت نرم افزاری معتبر قطعا با دات نت ویا تکنولوژی های جاوا صورت میگیره!

و در صورتی هم که حوزه نرم افزار مربوط به مسائل کلان کشور باشه قطعا لینوکس و زبان ++C,C اولین گزینه انتخاب برای توسعه خواهد بود.

به همین علت به نظرم بهتره که هیجان زده نشید و نسبت به مایکروسافت یه جوری نشید😁 

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

مهمان
پاسخ به این سوال ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از ۷۵ اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به عنوان یک لینک به جای

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


  • کاربران آنلاین در این صفحه   0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.

×
×
  • جدید...